Tips & råd

Tips och råd inför och efter våra behandlingar


      Hårförlängning / hårförtjockning


      Keratin: För dig som vill att löshåret ska sitta länge. Nail Hair-slingor i äkta löshår.

Löshåret appliceras enkelt med hjälp av värmetång. Vi blandar flera färger för naturligt resultat.

Platta, locka och styla din hårförlängning precis som du önskar! Varje slinga väger 1 gram.

Övrigt: Du behöver vanligtvis 2-3 paket (40-60st) till en hårförtjockning och 4-7 (80-140st)  till en hel hårförlängning.


Tejp: En enkel och snabb metod för dig som önskar en hårförtjockning, hårförlängning eller vill skapa färgeffekter i det egna håret. Den tunna fästpunkten gör metoden nästintill osynlig för ögat och passar därför perfekt till dig med tunt hår.

      Du behöver vanligtvis 40-50gram för en hårförtjockning, 100 gram för en hel hårförlängning, 150 gram 
      om du har- eller önskar få, ett riktigt fylligt hår. Varje slinga väger 2,5 gram och är 4 cm. Tejphåret är
      äkta löshår och kan återanvändas 
och sättas om.


Microringar: Långt hår helt utan värme, snabbt, enkelt och skonsamt! Stick Hair-slingorna är  i äkta löshår och fästs med hjälp av små microringar. Slingorna kan enkelt sättas om. Varje paket innehåller 20 slingor  á 1 gram. 

Vanligtvis behöver du 1-3 paket för en hårförtjockning, 4-7 paket för en hel hårförlängning och 7-10 paket till en super-hårförlängning (om du vill ha riktigt tjockt hår). Blanda gärna flera färger för ett naturligt resultat.


INFÖR:

Oavsett vilken metod du vill använda ska du boka in en konsultation först. Den är kostnadsfri och vi går igenom färgva, längd, passande metod mm. Du kan även komma förbi drop in och se om vi har tid att hjälpa dig men det är viktigt att du inte är stressad då, vi brukar boka in i allafall 10 min för att kunna gå igenom allt. Håret får vi hem på ca 2 vardagar OM vi inte har det inne men vi vill gärna ha lite marginal till din inbokade tid för isättning eftersom posten ibland kan bli försenad.

När du kommer för isättning ska ditt hår vara nytvättat men torrt och inga produkter i. Vi går allttid igenom vartefter vi sätter in håret och det är viktigt att du förstår att vi inte kan färga håret på plats och att det därför måste stämma med den konsultation vi utfört tidigare. Låt håret vila från styling och tvätt minst två dagar efter applicering.


SKÖTSEL

      Vårt äkta löshår kan du platta, locka och styla såsom du önskar!

Sov, träna och sporta alltid med håret flätat.

Borsta och red ut håret ofta. Åtminstone en gång på morgonen och en gång på kvällen.

Använd alltid rekommenderade borstar när du borstar ditt hår.

Använd endast rekommenderade skötsel- och stylingprodukter (vi hjälper dig i butiken).

Se över eventuella fästen så att inte tovor uppstår i hårbotten.

Red alltid ut håret innan du duschar och borsta aldrig ett blött hår.

När du ska sova: fläta håret. Kom ihåg att aldrig somna med blött hår, då kan tovor uppstå.

Vid tvätt, undvik att använda balsam vid löshårets fästpunkter speciellt vid tejp och microringar.

Sol, vind och havsvatten eller klorerat vatten sliter mer på ditt hår. Ha det flätat vid tillfällen då du känner att vädret påverkar.

All färgbehandling samt blekning av ditt löshår rekommenderas inte och sker på egen risk.

Var medveten om att hårförlängningar inte rekommenderas vid viss medicinering och vissa sjukdomar.

Följ våra instruktioner när du tar bort löshåret och använd rekommenderade produkter så att ditt eget hår inte ska ta skada eller boka in en borttagning av håret när det är dags att byta eller du vill ta ut. Vi har ingen shamponering på plats på salongen så tvätt av håret ingår inte vid urtagning hos oss.

 


      Fransförlängning


Kom i god tid till din fransförlängning och gärna osminkad. Du bör inte duscha eller bara på minst 12 timmar efter en förlängning/påfyllning. Gör rent fransarna dagligen med anpassat fransshampo. 


      Spraytan


Skrubba dig dagen innan för att ta bort döda hudceller. Om du vill smörja in dig efteråt kolla att det inte 

är silikoner i din hudlotion, det kan göra att du blir grön vid en spraytan. Ta inte på dig deo med alkohol i innan en spraytan. Efter din spraytan kan du dusha efter ca 2h (lite beroende på färg vi valt) Din fina solbränna håller längre om du håller huden fuktad med lotion. Gärna BGorgeous Tan extender. Vi använder oss av Bgorgoeus Spraytan från Nya Zeeland. Se mer #bgorgeoussweden


Tandblekning

Kom med nyborstade tänder eller ta med tandborste. Tandblekningen ilar inte å gör inte ont. Det tar 3 gånger 10-15 min. Efter din tandblekning ska du inte äta eller dricka stark färgad mat/dryck på 24 timmar. (tex kaffe, rödbettor, mm). Tandblekningen tar permanent bort missfärgningar men du skapar nya olika snabbt beroende på din levnadsstil. Vi använder oss av Tooth Fairy. #toothfairyswedenANY QUESTIONS ?